The Ng's

The Ng's

"When you open the door, the space immediately tells you how welcoming this family is. Space tells, and so Human feels."

Ng’s Residence is a 62 sq.m apartment, which originally had a rectangular L&D area. The flat could fulfill normal functions, yet it means nothing more than “it works”. The flat lost the spacious feeling that a 62 sqm size should give. Thus, our main focus on this project would be how to bring back its spacious feel. We rebuild the layout with a “Cross-sight”. Vertically we took out the storeroom wall to enlarge the dining area and replace the study room wall to a half-height glazed partition, bringing one’s eye to the depth of space when they enter the flat. Horizontally we build a floating wood panel across both L&D area above at the ceiling. This ‘cross’ of enlarged space & ceiling physical piece eventually creates a more spacious space. The space was then enriched by textured wood elements on white background, which provide another dimension to Ng’s home.

62 SQM

2014

RESIDENTIAL

PROJECT DETAIL

GALLERY

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1
© Copyright 2020 Make It Works Ltd. All Rights Reserved.

HONG KONG BASED DESIGNER | INTERIOR | DESIGNS

WHAT IS MORE

  • Facebook
  • Instagram