Commercial Center - Tesbury Center

Commercial Center - Tesbury Center

Fung Shui is not only a guideline to a space, but also a customized character to the location.

Commercial Centre is typically composed of divided office rooms and meeting rooms, covered with an independent reception area beyond. In this case, we were requested to do similar thing but with Fung Shui guideline. ​ Fung Shui is often an obstacle to space planning while we see it as a guide to success. Not the room arrangement, the first line we had to deal with was an angled ‘frontline’ instead. This line provided a slanted slice to the area that seems distinct out from the rectangular offices & meeting rooms behind. Nevertheless, we use this line to create a trapezium shape to the reception, creating a more welcoming space heading to inner offices. The Fung Shui line was eventually integrated to be part of the reception design but not a distinct slice. Maximizing the no. of rooms, reception area was planned to have minimum occupation. Instead, the fully-opened sliding doors brought the lift lobby area in to become part of the reception. The doors also hid the backdoor, which would only be used in off-hours when the sliding doors were closed to provide sufficient security to the center.

260 SQM

2015

Commercial

PROJECT DETAIL

GALLERY

1/1
  • Facebook
  • Instagram

HONG KONG BASED DESIGNER | INTERIOR | DESIGNS

WHAT IS MORE

Wisdom | Horizons | Ability | Transcendence